Frequently asked questions

Inschrijving

Inschrijven! Hoe doe ik dit?

Inschrijven kan via deze link.

Is inschrijven gratis bij Bullet Models?

Ja, er is zowel een gratis als een betaald membership beschikbaar.

Sociale media/influencer?

Wij als Bullet Models hebben wat nieuws. Het is bij ons mogelijk om je sociale media profiel op te geven. De kanalen die je bij ons kunt opgeven zijn: Facebook, Insta, Youtube, TikTok. Vul de link in, zodat wij jou naast model en of (stem)acteur ook als influencer kunnen voorstellen aan de klant.

N.B. Jouw link zal geen actieve link zijn. Alleen de volgers aantallen zijn te zien op je profiel.

Waarom moet ik ervoor zorgen dat ik goede duidelijke en scherpe foto's heb?

Onze opdrachtgevers krijgen als eerste je foto's te zien. Als je niet goed op de foto staat of het is een slechte foto, kiest de opdrachtgever toch voor iemand anders. Dat is zonde om een goede opdracht aan je voorbij te laten gaan.

Wat heb ik allemaal nodig om mij in te schrijven bij Bullet Models?

Allereerst hebben wij jouw NAW- en persoonlijke gegevens nodig. Vul dit correct in zodat wij jou altijd kunnen bereiken. Wij vragen je ook om jouw persoonlijke uiterlijke kenmerken en maten in te vullen. Waarom doen wij dit? Opdrachtgevers vragen om specifieke uiterlijke kenmerken. Daarnaast wordt er voor commercials / photoshoots / filmproducties kleding door de stylist verzorgd. Het is daarom dus belangrijk dat je deze gegevens correct invult.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens en zijn deze veilig bij Bullet Models?

Al jouw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in onze database. Wij maken gebruik van verschillende administratieve, fysieke en technische beveiligingen voor het waarborgen van de veiligheid, vertrouwelijkheid en integriteit van jouw persoonlijke gegevens. Uit privacy overwegingen kunnen de opdrachtgevers jouw privé-gegevens (zoals adres, telefoonnummer en e-mailadres) niet zien. Tevens beschikt Bullet Models over een SSL-certificaat. Jouw gegevens zijn dus veilig bij ons.

Bullet Models handelt in overeenkomst met de AVG-richtlijnen.

Ons gehele privacy statement kun je onderaan deze pagina vinden.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb ingeschreven bij Bullet Models?

Opdrachten van Bullet Models ontvang je via de e-mail nadat jij je hebt ingeschreven. Ook kan je de opdrachten terugvinden in jouw persoonlijke Bullet Models omgeving. Wij mailen je persoonlijk voor gerichte oproepen en kunnen je meenemen in de mails over de opdrachten/berichtgeving.

Ik wil mijn kind(eren) aanmelden bij Bullet Models. Hoe doe ik dit?

Je kinderen kun je toevoegen via je eigen login account. Je kunt meerdere kinderen in 1 login account aanmaken.

Hieronder de link van de overheid over kinder arbeid:
https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/cultureel-werk-door-kinderen/producent
https://www.inspectieszw.nl/onderwerpen/arbeidsomstandigheden/veiligheid_en_gezondheid/specifieke_groepen_werknemers/kinderen_en_jongeren/artistieke_arbeid/

Je hebt je ingeschreven bij Bullet Models, wat leuk! Wat gebeurt er nu?

Wanneer je geselecteerd bent op de website door een klant / regisseur / fotograaf / artdirector of de productie word je door ons op de hoogte gebracht via een e-mail. Hierop staat de informatie over de opdracht. Als je beschikbaar bent klik je op JA in deze e-mail. Je bent nog niet geboekt. Zodoende kunnen wij ervoor zorgen dat de klant weet dat je beschikbaar bent. Ontvang je daarna een mail of appje of telefoontje dat je geboekt bent, dan zien we je later op TV internet of in de Bioscoop of in een magazine terug.

Check altijd even je spambox wanneer je deze mail niet direct ontvangt.

Houd bij het aanmelden rekening met de onderstaande punten, lees deze goed door:

  • Meld je alleen aan voor een opdracht indien je de gehele draaidag beschikbaar bent. De vermelde tijden zijn ALTIJD onder voorbehoud, houd hier dus rekening mee!
  • Ben je onverhoopt niet meer beschikbaar nadat je jezelf hebt aangemeld? Neem dan minimaal 1 dag van te voren contact met ons op, om je aanmelding in te trekken.
  • Indien je geboekt bent rekenen wij (en de productie) op jouw aanwezigheid! Bij late afzeggingen of in het geval van een ‘no show’ (niet komen opdagen) maken wij hier een aantekening van. Helaas moeten we je dan uitschrijven.
  • Je hoeft jezelf maar één keer aan te melden voor een project. Jouw aanmelding komt automatisch tussen de andere aanmeldingen te staan.

Wij contacten je natuurlijk ook persoonlijk voor gerichte oproepen en uiteraard kan je ook wel eens een telefoontje of appje verwachten.

Casting Calls

Casting call ontvangen van Bullet Models?

Als je een casting call mail van ons ontvangen hebt zal er een filmpje gemaakt moeten worden.

Dit filmpje kun je uploaden op je eigen profiel.

De instructies wat hoe en waar je met je telefoon deze moet opnemen wordt uitgelegd in de mail.

Foto's

Wat zijn de do's en don'ts voor profielfoto's
Do's

Hoge kwaliteit foto’s / High-quality photos
Professionele castingfoto's of foto's met smartphone met portretfunctie

Recente foto’s / Recent photos
Niet ouder dan 2 maanden KIDS, voor 18+ 6 Maanden
No older than 2 months KIDS, for 18+ 6 Months

Daglicht / Daylight
Zorg dat het licht goed valt op jouw gezicht. Binnen: met gezicht richting raam! Buiten: in de schaduw, niet in de zon!

Neutrale achtergrond / Neutral background
Binnen/buiten: voor een egaal gekleurde muur. Buiten: in de natuur, geen tuinschutting!

Representatief/gevarieerd
Draag verzorgde kleding. Wees zelfverzekerd. 3 x Lachende (glimlach en met tanden bloot) foto’s, 3 x neutraal kijkende foto’s, ten minste 2 verschillende outfits, poses en kapsels.

Laat zien wie je bent!

Don'ts

Geen verouderde foto’s / No outdated photos

Geen selfies / No selfies

Geen bewerkte foto's of filters / No photo filters

Geen collages / No collages

Geen foto's van foto's of screenshots / No screenshots

Geen foto's met zonnebril / No sunglasses

Geen foto's waarop je eet of drinkt / No showing you eating or drinking

Geen vakantie/feest/groepsfoto’s / No holiday/party/group photos

Geen speen bij baby’s / No dummy in babies

Een vies gezicht bij jonge kinderen / A dirty face with young children

DE FOTO'S DIE WIJ TERUG WILLEN ZIEN OP JE PROFIEL:

2 Close-ups/portretten (Een portret is een foto waar ALLEEN je gezicht op staat en waar je RECHT IN DE CAMERA KIJKT. Het kan onwennig voelen zo'n foto te maken maar het is een vereiste, een goed portret als profielfoto te hebben).

2 medium shots (Dit zijn foto’s van je middel tot je top)

2 full body shots (Zorg er bij de full body foto’s voor dat echt je hele lichaam te zien is)

Beeldmateriaal van eerder modellenwerk / Acteurswerk (Meerdere foto's zijn altijd gewenst, de oudere fotos kun je zelf verwijderen)

De eerste profiel foto bepaald Bullet Models!

Moet ik investeren in een fotoshoot?

Als je al goede fotos heb is dat niet nodig. Als je echte goede foto's wilt hebben adviseren wij je een fotoshoot bij ons te doen. Hierdoor leren we je ook kennen en heb je een gesprekje met de casting director, hierdoor kunnen we je nog beter inzetten en adviseren aan onze klanten.

Wat zijn mijn kledingmaten?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je bepaalde kledingmaten van jezelf niet weet. Een handige site waar je een kijkje kunt nemen, voor zowel dames als heren, is https://www.kledingmaten.nl/ en anders anders adviseer ik je om een goede kledingwinkel binnen te lopen om dit na te vragen. De meeste winkels zijn erg behulpzaam hiermee!

Waarom moeten je foto's recent zijn?

Als wij je voorstellen of de klant kiest je op de website moet de klant en wij er vanuit gaan dat je er uitziet zoals op de foto. Als je er niet meer zo uitziet als op de foto loop je alsnog kans dat de opdracht aan je neus voorbij gaat. En natuurlijk willen wij jou niet naar de shoot sturen terwijl je niet meer op de foto lijkt.

Financieel

Hoe word ik uitbetaald?

Op rekening/ per bank: de vergoeding wordt op je bankrekening gestort. We ontvangen graag een kwitantie of een factuur of je kan gebruik maken van een verloningsservice bureau. (denk bijvoorbeeld aan Raakvlak, Tentoo)

Als je een kwitantie of een factuur zelf maakt kan je die sturen naar administratie@bulletmodels.nl.

Hoeveel verdien ik?

Wij proberen altijd een zo hoog mogelijk bedrag uit te onderhandelen bij onze klanten. Dit zijn grote of kleinere bedragen. Alle vergoedingen die zijn voldaan, worden gezien als inkomsten (brutobedragen) en dien je op te geven bij je aangifte inkomstenbelasting. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Wanneer word ik uitbetaald?

De betaling vindt doorgaans plaats direct als de klant ons betaald heeft. Officieel is de het wettelijke betaaltermijn van castingbureaus maximaal drie maanden, maar wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk te betalen. Doorgaans hebben de opdrachtgevers niet de gehele betaaltermijn nodig om te betalen, en daarom komt het voor dat wij vaak sneller dan de gestelde termijn de vergoeding aan jou hebben overgemaakt. Omdat wij helaas niet voor alle producties de betalingen kunnen voorschieten, zijn wij helaas genoodzaakt te wachten tot de opdrachtgever betaald heeft. Je mag erop vertrouwen dat wij jullie vergoedingen direct overmaken zodra de opdrachtgever betaald heeft.

Wat is een buy-out?

Een buy-out is een vergoeding voor een publicatie van het gezicht van het talent. Een buy-out wordt alleen uitgekeerd als het gedraaide item daadwerkelijk wordt uitgezonden. De buy-out vervalt ook als je eruit geknipt wordt in het uiteindelijke product. Een uitkoopbedrag is het bedrag waar de bemiddelingskosten al vanaf zijn. Let op: de wettelijke belastingen zijn hier nog niet vanaf gehaald.

Overige

Wat is het verschil tussen een Figurant, een Hero en een Edelfigurant?

Een Figurant is op de set aanwezig om de scènes en de set levendig te maken op de achtergrond. Een Edelfigurant is een Figurant die duidelijk of close-up in beeld is. Een Hero is de hoofd persoon van de commercial.

Wat is een 'Quitclaim'?

Een Quitclaim is een overeenkomst tussen de producent en het talent en Bullet Models. Door het ondertekenen van de Quitclaim geeft het talent toestemming aan de producent voor de gemaakte opname en kan het talent geen aanspraak maken op het portretrecht. Je geeft dus toestemming om ‘uitgezonden’ te worden.

Stemacteur

Een stemacteur is een persoon die zijn stem leent aan personages in audiovisuele media of voice-overwerk verricht.

Hij spreekt bijvoorbeeld commercials, films, Radio commercials in, geeft commentaar bij documentaires of spreekt de stemmen van tekenfilmfiguren in.

Account

Hoe wissel ik tussen profielen?

Door de wijze waarop ons systeem is gebouwd, is het zo dat bij meerdere profielen onder één e mailadres er steeds maar één profiel 'actief' is. Hiermee bedoelen wij natuurlijk niet dat de andere profielen niet zichtbaar zijn, maar als je inlogt, zie je rechtsboven de naam staan van het profiel wat je op dát moment aan het beheren bent. Dit profiel is nu 'actief', en kun je naar hartenlust bijwerken en updaten, en aanmelden voor opdrachten. Als je een ander profiel wilt 'activeren' (omdat je een ander profiel wilt updaten of aanmelden voor een opdracht) dan zul je dus eerst moeten wisselen tussen de profielen. Rechtsboven naast de naam, staat 'profielen'. Klik hier op, en je komt nu in een overzicht van alle profielen die onder dit e mailadres geregistreerd staan. Selecteer het profiel wat je wil 'activeren'. Nu het andere profiel is geactiveerd, kun je dát profiel bijwerken, of aanmelden voor opdrachten. Stel dat je dus twee kinderen wilt aanmelden voor een opdracht, log je eerst in met het ene profiel, en meld je hem/haar vervolgens aan bij die opdracht. Hierna wissel je tussen de twee profielen, en meld je vervolgens de tweede aan. Een kind kan de was doen!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten? Ga dan naar de login pagina en klik op Forget Password?. Je kunt vervolgens met je email adres je wachtwoord resetten.

Download

Create a new selection

Rename selection

Save selection

Your selection will be saved in an e-mail to you.
With this e-mail you can always load your selection.

Save your email.

Share selection

Share selection via email.

For an optimized user experience we utilize cookies. By continuing using this website you agree to our privacy conditions.